Nieuws

Data rondleidingen
Iedere 1e zondag van de maand verzorgen we van 11.00-12.30 uur een rondleiding op onze natuurbegraafplaats. Met een korte presentatie en gelegenheid tot rondwandelen. Ook kunt u vragen stellen aan onze medewerker. Data komende rondleidingen:  3 maart – 7 april – 2 juni (let op 5 mei is er GEEN rondleiding). 

Seizoenswandeling 14 april
Lente, zomer, herfst, winter: ieder seizoen heeft zijn eigen karakter, kleur en ritme. Bijzonder om al wandelend te ervaren. Ben je een natuurliefhebber? Wandel dan met ons mee. Op zondag 14 april vindt de volgende wandeling plaats, met als thema ‘lente’. O.l.v. natuurgids Willem van Kruisbergen maak je kennis met de biodiversiteit en natuurwaarden op De Hoevens. Aanvang: 09.30 uur bij informatiecentrum natuurbegraafplaats. I.v.m. beperkte groepsgrootte dien je je voor 6 april aan te melden via email: activiteiten@dehoevens.nl

Herstel oude houtwal 
Onze natuurwerkgroep heeft de afgelopen week weer een mooie bijdrage geleverd aan het verder versterken en verfraaien van de natuur op De Hoevens. Zo is een oude houtwal ontdaan van onkruid, is de toplaag verwijderd en opnieuw aangeplant met verschillende soorten zoals meidoorn, sleedoorn en hazelaar. Dit project is mede tot stand gekomen dankzij een financiële bijdrage van Coördinatiepunt Landschapsbeheer, Provincie Noord-Brabant en de Nationale Postcodeloterij.

Nieuwjaarsbijeenkomst druk bezocht
Op zondag 21 januari luidde De Hoevens het nieuwe jaar in met een bijzonder samenzijn. De zaal van ‘De Eik’ zat vol met geïnteresseerden die kwamen luisteren naar een afwisselend programma van klassiek barokmuziek van het ensemble Profondamente en een lezing over de verschillende vormen van rouw en verlies door Louise Niesten. De opbrengst van deze middag wordt geschonken  aan het Mantelzorg café dat in de ABG-gemeenten wordt georganiseerd.

 

Project ‘Versneld Natuurherstel’
Het ‘Versneld Natuurherstel’ is begonnen! Poelen worden beter aangelegd en de toplaag van voedselrijke aarde eraf geschraapt. Hierdoor kan de oorspronkelijke biodiversiteit aan planten en dieren weer terugkomen. Ook worden bepaalde sloten gedempt, zodat het water langer vastgehouden kan worden. Dit project wordt uitgevoerd i.s.m. Loon- en Grondwerkbedrijf Kennes, Provincie Noord-Brabant en Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.