Herinneringsbomen

Naast het markeren van een graf met een houten boomschijf met inscriptie is het op Natuurbegraafplaats De Hoevens ook mogelijk om een herinneringsboom (of -struik) te planten naast of op het graf. Dat kan al bij leven, maar ook na een uitvaart.

Een boom staat voor groei en kracht en zorgt voor een bijzondere verbinding met de natuur. Het planten van een boom op een graf is vaak een symbolische manier om een afscheid van het leven te markeren en te herdenken. De boom wordt een plek om naar terug te keren, bij neer te zitten en ieder voorjaar weer te aanschouwen dat er nieuw leven ontstaat. Dat biedt troost.

Maar ook door al bij leven een boom te planten bij de door u uitgekozen graflocatie creëert u een eigen plekje om te bezoeken. Zo ontstaat er in de loop der tijd een natuurlijke band met de plek welke uw laatste rustplaats wordt.

Planten van een boom bij leven
Op Natuurbegraafplaats De Hoevens zijn verschillende graflocaties beschikbaar waar een boom geplant mag worden. Dit is alleen mogelijk als u een grafrecht voor onbepaalde tijd vestigt op de graflocatie. Samen met onze terreinbeheerder plant u de boom op de gereserveerde graflocatie. Bij overlijden vindt u of uw dierbare zijn/haar laatste rustplaats naast deze boom. Zo wordt een levensboom uiteindelijk een herinneringsboom.  

Planten van een boom na de uitvaart
U kunt er ook voor kiezen om na een uitvaart een herinneringsboom te planten. U plant de boom onder begeleiding van onze terreinbeheerder naast of op het graf. Eventueel in aanwezigheid van naaste familieleden en vrienden. Een bijzondere symbolische gebeurtenis als onderdeel van de natuurlijke cyclus van leven en dood.  

Graf bij bestaande boom
Het is natuurlijk ook mogelijk om een graflocatie uit te zoeken bij een bestaande boom op de natuurbegraafplaats. Hier zijn dan geen extra kosten aan verbonden. Om de boomwortelstructuur van de bestaande boom niet te beschadigen wordt in dit geval wel een minimale afstand van 2 meter tot de boom in acht genomen.

Typen bomen

Wilt u graag een herinneringsboom planten, dan heeft u de keuze uit verschillende typen. Ongeacht het type boom of struik waarvoor u kiest bedragen de kosten hiervoor 350 euro. De bomen en struiken worden door de natuurbegraafplaats verstrekt en zijn- en blijven ook in haar eigendom. Alle bomen hebben een omtrek van ca. 14-16 cm. Bijzonder is dat iedere boom haar eigen symbolische waarde heeft. Zo kunt u een boom kiezen die bij u of bij uw dierbare past. KLIK op onderstaande boom voor een foto met uitleg over de symbolische waarde.