Ceremonie/condoleance

Natuurbegraafplaats De Hoevens biedt alles onder één dak voor een ceremonie of condoleance. Hiervoor staat zowel afscheidslocatie ‘De Eik’ als de 'boskapel' exclusief tot uw beschikking. Doordat u zowel het afscheid als de condoleance op één locatie kunt organiseren hoeven uw gasten zich niet te verplaatsen met de auto. 

Afscheidslocatie ‘De Eik’
‘De Eik’ is een unieke locatie voor een afscheidsceremonie en condoleance. Het gebouw is vervaardigd van eikenhout van het landgoed, heeft een rieten dak en een glazen pui. Hierdoor heeft u een mooi zicht op de omliggende natuur.

Het gebouw beschikt over 3 ruimtes die zowel afzonderlijk van elkaar als geschakeld gebruikt kunnen worden. Zo is er een aparte ontvangstruimte, een ceremonieruimte en een familiekamer. Deze familiekamer kan ook als opbaarkamer gebruikt worden voorafgaande aan de ceremonie, zodat de naaste familie de gelegenheid heeft tot een laatste samenzijn met de overledene.  

Bij 'De Eik' is ook een terras aanwezig met een rookplek. Het gebouw beschikt verder over een keuken en audiovisuele apparatuur en is goed bereikbaar voor mindervaliden. Ook live-streaming is mogelijk!
Plattegrond_De_Eik.pdf

Boskapel
Op een open plek in het bos is een 'boskapel' ingericht. Rondom de kist of urn staan eenvoudige houten banken, zodat u op intieme wijze afscheid kunt nemen van uw dierbare. Indien gewenst stellen wij graag zitkussentjes of extra houten klapstoeltjes beschikbaar. Om de rust te behouden is het hier niet mogelijk om versterkte muziek af te spelen of gebruik te maken van catering.

Eigen invulling

Sprekers, rituelen, muziek, film, live-streaming…bij Natuurbegraafplaats De Hoevens kunt u uw ceremonie op een passende en eigen manier vormgeven. Zo wordt het afscheid van een dierbare een bijzondere herinnering. Respect voor de overledene en de natuur scheppen daarbij het kader. U bent vrij om uw ceremonie en condoleance zelf te regelen of in samenwerking met een uitvaartondernemer. Indien u het op prijs stelt denken we graag met u mee over de mogelijkheden.

Alle tijd
Om u alle ruimte en tijd te bieden, streeft Natuurbegraafplaats De Hoevens er naar om slechts één afscheidsplechtigheid per dag in 'De Eik' te laten plaatsvinden. Wilt u gebruik maken van het gebouw of de boskapel, dan kunt u dit voor het gewenste aantal uren huren.

Onze service
Bij iedere uitvaart is een gastvrouw van Natuurbegraafplaats De Hoevens aanwezig. Zij heeft een faciliterende rol en zorgt dat alles, zoals besproken, klaar staat om de uitvaart goed te laten verlopen. Ook ondersteunt zij de familie en/of uitvaartverzorger indien er zich vragen of problemen voordoen tijdens de ceremonie, uitvaart en condoleance. Op verzoek kan zij extra zitplaatsen creëren met behulp van klapstoeltjes. Of paraplu's uitdelen bij slecht weer. De uitvaartverzorger heeft de regie over de uitvaart en dient zelf voldoende eigen mensen mee te brengen om hem/haar daarbij te ondersteunen.