Faciliteiten

Natuurbegraafplaats De Hoevens beschikt over diverse faciliteiten en voorzieningen waar u gebruik van kunt maken.

Informatiecentrum
Bezoekers kunnen 6 dagen per week van 10.00-16.00 uur terecht in het informatiecentrum. Hier branden de kaarsjes en kunt u zich warmen bij de houtkachel. Het is een prettige plek om even binnen te lopen, foldermateriaal mee te nemen, de fotopresentatie te bekijken en uw vragen te stellen.

Wandelaars kunnen gebruik maken van de naastgelegen parkeerplaats om vandaar uit te gaan wandelen. Er zijn in het informatiecentrum wandelroutefolders en diverse landgoedlekkernijen te koop.

(Buiten)toilet
Naast de toiletvoorzieningen in het informatiecentrum is er ook een (rolstoelvriendelijke) buitentoilet aanwezig waar bezoekers, buiten de openingstijden, gebruik van kunnen maken.

Rolkoets, paard & wagen
Voor het vervoer van de kist naar het graf stelt Natuurbegraafplaats De Hoevens gratis een rolkoets beschikbaar. Ook is het mogelijk om, net als vroeger, de kist naar het graf te laten rijden door paard & wagen. Kosten hiervoor bedragen € 500,- (voor 1 uur).

Wandelpaden
Op de natuurbegraafplaats zijn natuurlijke- en semi verharde wandelpaden aangelegd (ook geschikt voor rolstoelgebruikers). U bent tussen zonsop- en zonsondergang van harte welkom om een wandeling te maken. Op diverse locaties staan bankjes voor een moment van rust en bezinning.

Parkeerplaatsen
De natuurbegraafplaats beschikt over 3 parkeerplaatsen: twee kleine parkeerplaatsen langs de zandbaan en een grote parkeerplaats bij de hoofdingang. Er zijn ook enkele mindervalide parkeerplaatsen aanwezig. Fietsers kunnen hun fietsen kwijt in de fietsenstalling.

Mindervaliden
Voor bezoekers die slecht ter been zijn bieden wij passend vervoer aan met een elektrische wagen of rolstoel. Alle voorzieningen en paden zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

AED
Voor het geval een bezoeker onwel wordt is er een AED apparaat aanwezig. Onze medewerkers zijn geschoold om dit apparaat te gebruiken en EHBO toe te passen.