Faciliteiten

Naast afscheidslocatie 'De Eik' en de 'boskapel' beschikt Natuurbegraafplaats De Hoevens over diverse andere faciliteiten en voorzieningen waar u tijdens uw bezoek gebruik van kunt maken.

Informatiecentrum
Bezoekers kunnen 6 dagen per week terecht in het informatiecentrum. Hier branden de kaarsjes en kunt u zich warmen bij de houtkachel. Het is een prettige plek om even binnen te lopen, wat foldermateriaal mee te nemen en de fotopresentatie te bekijken. Indien u vragen heeft, staan onze medewerkers u graag te woord.

Wandelaars kunnen gebruik maken van de naastgelegen parkeerplaats om vandaar uit te gaan wandelen. Er zijn in het informatiecentrum wandelroutefolders te koop met mooie wandelingen over het landgoed en de omliggende natuurgebieden. Ook zijn hier onze landgoedlekkernijen, zoals St. Jansroggebier en honing, verkrijgbaar om thuis van te genieten.

Naast de toiletvoorzieningen in het informatiecentrum is er ook een (rolstoelvriendelijke) buitentoilet aanwezig waar bezoekers, buiten de openingstijden, gebruik van kunnen maken.

Expositieruimte ecologische materialen
Omdat natuurbegraven vraagt om specifieke aandacht voor begraafmaterialen is in het informatiecentrum een sfeervolle kamer ingericht als expositieruimte. Hier staan enkele voorbeelden van ecologische begraafkisten, -manden en lijkwaden opgesteld, gemaakt door kleinschalige bedrijven met gevoel voor ambacht. Maar ook urnen van uiteenlopende materialen worden tentoongesteld. Zo kunt u zich in alle rust oriënteren op de diverse keuzemogelijkheden die er zijn. De materialen worden niet door ons verkocht. Wel geven we u graag foldermateriaal mee zodat u zelf contact kunt opnemen met de leverancier.

Paard & wagen
Voor het vervoer van de kist naar het graf stelt Natuurbegraafplaats De Hoevens gratis een rolkoets beschikbaar. Ook is het mogelijk om, net als vroeger, de kist naar het graf te laten rijden door paard & wagen. Kosten hiervoor bedragen € 300,- (voor 1 uur). Onze medewerkers informeren u graag over de mogelijkheden.

Wandelpaden
Op de natuurbegraafplaats zijn wandelpaden aangelegd; zowel natuurlijke- als semi verharde paden (ook geschikt voor rolstoelgebruikers). U bent tussen zonsop- en zonsondergang van harte welkom om een bezoek te brengen en een wandeling te maken. Op diverse locaties is zitgelegenheid gecreëerd voor een moment van rust en bezinning. Maar ook het landgoed en de omliggende natuurgebieden nodigen uit tot het maken van een wandeling.  

Parkeerplaatsen
De natuurbegraafplaats beschikt over 3 parkeerplaatsen. Twee kleine parkeerplaatsen langs de zandbaan. En een grote parkeerplaats voor ca. 100 auto’s bij de hoofdingang nabij het informatiecentrum en 'De Eik'. Er zijn ook enkele mindervalide parkeerplaatsen aanwezig. Fietsers kunnen hun fietsen kwijt in de fietsenstalling.

Mindervaliden
Voor bezoekers die slecht ter been zijn bieden wij passend vervoer aan met een electrische wagen.
Zowel 'De Eik', het informatiecentrum, de toiletvoorzieningen als de semi-verharde paden zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er is, indien gewenst, een rolstoel aanwezig.

AED
Voor het geval een bezoeker onwel wordt is er een AED apparaat aanwezig. Onze medewerkers zijn geschoold om dit apparaat te gebruiken en EHBO toe te passen.