Bezoeken en gedenken

U bent iedere dag, tussen zonsop- en zonsondergang, van harte welkom op Natuurbegraafplaats De Hoevens. Het informatiecentrum is geopend van maandag t/m zaterdag van 10.00-16.00 uur, en iedere 1e zondag van de maand vanaf 11.00 uur. De overdekte informatiehoek alsmede het toilet zijn ook buiten deze tijden te bezoeken.

Op dagen dat er geen uitvaart is bent u ook welkom in afscheidslocatie ‘De Eik’. Hier branden de kaarsjes en kunt u plaatsnemen op een van de bankjes voor een moment van stilte en bezinning.

Achterlaten van bloemen
Bij een bezoek aan een graf is het toegestaan om een enkele bloem achter te laten, bij voorkeur geplukt op de De Hoevens zelf. Boeketten, potplanten en relikwieën zijn niet toegestaan. De natuur zorgt zelf voor mooie inheemse planten, kruiden en bloemen op het graf.

Wij vertrouwen erop dat deze regels gerespecteerd worden. Indien onze terreinbeheerder toch onverhoopt zaken aantreft welke in strijd zijn met de regels dan worden deze verwijderd.  Zo zorgen we er samen voor dat het landschap haar natuurlijke uitstraling behoudt.

Ontvangstruimte ‘De Linde’
Wilt u stilstaan bij een geboorte- of sterfdag van uw dierbare? In ontvangstruimte ‘De Linde’ is gelegenheid voor een samenzijn met max. 15 personen. Hier kunt u samen herinneringen op halen, een kopje koffie drinken en een broodje nuttigen. De ruimte wordt verhuurd voor max. 2 uur en op basis van self-service. Alle faciliteiten zijn hiervoor aanwezig.

Stiltelocatie ‘De Eik’
Op dagen dat er geen uitvaart is bent u van harte welkom in ‘De Eik’ voor een moment van stilte, bezinning en herdenking. Hier branden de kaarsjes en kunt u plaatsnemen op een van de bankjes met een prachtig zicht op de omliggende natuur.