Urnbijzetting

Naast het begraven van een lichaam is het ook mogelijk om de as van een overledene te begraven. Hiertoe kan op De Hoevens een urnengraf uitgezocht worden. Dertig dagen (*) na de crematie kan de as worden opgehaald bij het crematorium en op De Hoevens worden begraven. De as mag vanuit de asbus in het graf geschud worden of in een ecologische en afbreekbare urn worden begraven. Het verstrooien van as is niet mogelijk.
* indien u kiest voor een crematie in België kunt de as op dezelfde dag meenemen

Hoevens urn
Ter ere van het 100-jarig bestaan van landgoed De Hoevens in 2019 is een speciale ‘Hoevens urn’ ontwikkeld. Een eigentijdse urn van ongebakken klei, bestempeld met de roggearen die op het landgoed groeien en die qua vorm sterk lijkt op de prehistorische exemplaren die de afgelopen decennia in Alphen gevonden zijn. Een knipoog naar het verleden en het boerenlandgoed dat De Hoevens nog altijd is.
De urn is te koop via het informatiecentrum van Natuurbegraafplaats De Hoevens en kost 125 euro.

Ontvangstruimte ‘De Linde’
Een urnbijzetting vindt vaak plaats in het bijzijn van een klein gezelschap. Het kan prettig zijn om voorafgaande of na afloop van de begraving nog even bij elkaar te zijn met een kopje koffie en een broodje. Hiertoe staat ontvangstruimte ‘De Linde’ tot de beschikking. Deze sfeervolle ruimte is geschikt voor max. 15 personen en wordt verhuurd voor max. 2 uur op basis van self-service.

Overnachten op het landgoed
Komt uw familie van ver? Op het landgoed kunt u ook overnachten. In vakantiehuis ‘De Vlaamse Schuur’ is slaapgelegenheid voor 16 volwassenen en 4 kinderen. In B&B ’t Bakhuis is een knus logeerverblijf voor 2 personen aanwezig. Ook kan er gekampeerd worden op het natuurkampeerterrein.

Kijk op www.dehoevens.nl voor meer informatie over de overnachtingsmogelijkheden op Landgoed De Hoevens.