Inspiratie

Geen uitvaart is hetzelfde. Iedereen wil op zijn of haar manier afscheid nemen van een dierbare. Graag geven wij u enkele voorbeelden van rituelen en symbolen die ter inspiratie kunnen dienen bij het organiseren van een laatste afscheid.

Scent to Heaven
Geur brengt mensen samen. En speelt al sinds mensenheugenis een rol bij rituelen rondom sterven en dood. Maar ook vandaag de dag kan geur troost en geborgenheid brengen bij een afscheid. Bijvoorbeeld door een schaal met geurstrooisel voor het brengen van een laatste groet bij het graf. Of een geurlint om je pols of knoopsgat, als symbool voor de warme band met de overledene. Maar ook het meegeven van een geurdoosje aan de gasten met daarin de favoriete geur van de overledene, als bijzondere herinnering aan de overledene.
www.scenttoheaven.com

Paard & wagen
Er zijn verschillende mogelijkheden om een kist naar het graf te vervoeren. U kunt dragers inzetten, onze loopkoets gebruiken, maar ook kiezen voor de traditionele wijze van vroeger: met paard & wagen. Een prachtige koets met daarvoor twee Belgische trekpaarden zorgen voor een bijzonder vervoer. Onze medewerkers informeren u graag over de mogelijkheden.

Akoestische muziek
Bij een uitvaart is muziek één van de belangrijkste en emotioneelste aspecten. Niet alleen tijdens een afscheidsdienst. Maar ook buiten bij het graf. Een lievelingsliedje gespeeld op een gitaar, viool of harp kan een mooi alternatief zijn voor mechanische muziek, passend bij natuurbegraven. Onze medewerkers informeren u graag over de mogelijkheden.