Inspiratie

Geen uitvaart is hetzelfde. Iedereen wil op zijn of haar manier afscheid nemen van een dierbare.
Graag geven wij u enkele voorbeelden van rituelen en symbolen die ter inspiratie kunnen dienen bij het organiseren van een laatste afscheid.

Een laatste boeket.....Afscheidsbloemen in beeld en muziek 
Natuurfotograaf Ronald Peeters biedt korte beeldverhalen-in-muziek voor afscheidsbijeenkomsten aan. De beeldverhalen komen tot stand door natuurfoto’s met zachte vervloeiingen in elkaar te laten overgaan en te monteren met prachtige muziek van componisten als Samuel Barber, Antonio Vivaldi en Frédéric Chopin. Zij zorgen voor mooie momenten van ontroering en troost, van verstilling en meditatie. Zo kan Een laatste boeket... bijdragen aan een liefdevol afscheid van een dierbare geliefde.
www.leveninverwondering.com

Scent to Heaven
Geur brengt mensen samen. En speelt al sinds mensenheugenis een rol bij rituelen rondom sterven en dood. Maar ook vandaag de dag kan geur troost en geborgenheid brengen bij een afscheid. Bijvoorbeeld door een schaal met geurstrooisel voor het brengen van een laatste groet bij het graf.
Of een geurlint om je pols of knoopsgat, als symbool voor de warme band met de overledene. Maar ook het meegeven van een geurdoosje aan de gasten met daarin de favoriete geur van de overledene, als bijzondere herinnering aan de overledene. 
www.scenttoheaven.com

Paard & wagen
Er zijn verschillende mogelijkheden om een kist naar het graf te vervoeren. U kunt dragers inzetten, onze loopkoets gebruiken, maar ook kiezen voor de traditionele wijze van vroeger: met paard & wagen. Een prachtige koets met daarvoor twee Belgische trekpaarden zorgen voor een bijzonder vervoer. Onze medewerkers informeren u graag over de mogelijkheden.

Harpmuziek
Bij een uitvaart of condoleance is muziek één van de belangrijkste en emotioneelste aspecten. De klanken van de harp zijn als balsem voor de ziel. Harpmuziek wordt daarom veel gevraagd bij een uitvaart. Onze medewerkers informeren u graag over de mogelijkheden.