Inspiratie

Geen uitvaart is hetzelfde. Iedereen wil op zijn of haar manier afscheid nemen van een dierbare.
Graag geven wij u enkele voorbeelden van rituelen en symbolen die ter inspiratie kunnen dienen bij het organiseren van een laatste afscheid.

Aankleding van afscheidslocatie met natuurbeelden
Wanneer je afscheid neemt van iemand, wil je dit graag doen in een omgeving die lichtheid, stilte en warmte uitstraalt. In afscheidslocatie 'De Eik' is deze stilte en de verbinding met de natuur merkbaar aanwezig. Deze verbondenheid met de natuur is ook voelbaar in kunstwerken uit de fotoexpositie 'Mystic Lights' van Ronald Peeters, waarmee deze ruimte kan worden aangekleed. Door hun warme uitstraling, zachte tinten en mooie lichtinval nodigen ze uit tot momenten van verstilling en bezinning. En kunnen zij een bron vormen van troost en inspiratie. 
www.leveninverwondering.com

Vlindergroet
Het loslaten van vlinders bij het graf is een prachtig en symbolisch moment. iedere keer als u een vlinder ziet denkt u terug aan dit bijzondere moment. Hiervoor worden inheemse vlinders gekweekt, die de rest van hun leven in vrijheid mogen doorbrengen in de natuur.
www.vlindergroet.nl

Scent to Heaven
Geur brengt mensen samen. En speelt al sinds mensenheugenis een rol bij rituelen rondom sterven en dood. Maar ook vandaag de dag kan geur troost en geborgenheid brengen bij een afscheid. Bijvoorbeeld door een schaal met geurstrooisel voor het brengen van een laatste groet bij het graf.
Of een geurlint om je pols of knoopsgat, als symbool voor de warme band met de overledene. Maar ook het meegeven van een geurdoosje aan de gasten met daarin de favoriete geur van de overledene, als bijzondere herinnering aan de overledene. 
www.scenttoheaven.com

Paard & wagen
Er zijn verschillende mogelijkheden om een kist naar het graf te vervoeren. U kunt dragers inzetten, onze loopkoets gebruiken, maar ook kiezen voor de traditionele wijze van vroeger: met paard & wagen. Een prachtige koets met daarvoor twee Belgische trekpaarden zorgen voor een bijzonder vervoer. Onze medewerkers informeren u graag over de mogelijkheden.

Harpmuziek
Bij een uitvaart of condoleance is muziek één van de belangrijkste en emotioneelste aspecten. De klanken van de harp zijn als balsem voor de ziel. Harpmuziek wordt daarom veel gevraagd bij een uitvaart. Onze medewerkers informeren u graag over de mogelijkheden.