Grafmogelijkheden

Natuurbegraafplaats De Hoevens biedt verschillende mogelijkheden voor het begraven van een dierbare. Graven worden uitgegeven voor bepaalde tijd. Ook zijn er bepaalde locaties op het terrein waar graven voor onbepaalde tijd mogelijk zijn. Zo kiest u zelf een termijn waar u zich prettig bij voelt. Uiteraard is het altijd mogelijk om, na het verstrijken van de termijn, het grafrecht weer te verlengen.

Lichaamsgraf enkel

Een enkel lichaamsgraf is gelegen in een gedenkplek van 3 x 3 m. Binnen deze oppervlakte wordt één lichaam begraven. Indien gewenst mogen gelijktijdig en kosteloos 2 urnen mee begraven worden. 

Lichaamsgraf dubbel

Een dubbel lichaamsgraf is gelegen in een gedenkplek van 5 x 3 m. Binnen deze oppervlakte worden 2 lichamen naast elkaar begraven. Indien gewenst mogen gelijktijdig en kosteloos 4 urnen mee begraven worden. 

Urnengraf enkel

Een enkel urnengraf is gelegen in een gedenkplek van 1 x 1 m. Binnen deze oppervlakte wordt één urn met as van de overledene begraven. Ook mag hier de losse as zonder urn in begraven worden. 

Urnengraf dubbel

Een dubbel urnengraf is gelegen in een gedenkplek van 2 x 1 m. Binnen deze oppervlakte worden twee urnen met as van de overledenen naast elkaar begraven. Ook mag hier de losse as zonder urn in begraven worden. 

Kindergraf

Is uw kindje tijdens of vlak na de zwangerschap overleden, dan heeft u wellicht behoefte aan een intieme begrafenis. Weet dan dat er heel veel mogelijk is op De Hoevens, waardoor u op uw eigen manier afscheid kunt nemen. Maar ook voor de begrafenis van een wat ouder kind staat ons team voor u klaar om u te ondersteunen bij het uitzoeken van een laatste rustplaats en het organiseren van een bijzonder afscheid.

Op De Hoevens zijn geen speciale zones voor kindergraven ingericht, u mag zelf een graflocatie uitkiezen. Prijzen en afmetingen van kindergraven zijn op aanvraag. De Hoevens biedt voor kindergraven t/m 18 jaar kosteloos 10 jaar extra grafrecht aan. 

Herbegraving

Ook een herbegraving van een dierbare is mogelijk op De Hoevens. Herbegraven mag 10 jaar na de begraving. U heeft hiervoor toestemming nodig van de gemeente en de medewerking van de begraafplaats waar de overledene nu begraven ligt. Prijzen en afmetingen voor een herbegraving op De Hoevens zijn op aanvraag.