Ceremonie/condoleance

Natuurbegraafplaats De Hoevens biedt alles onder één dak voor een ceremonie of condoleance tot 125 personen (inclusief uitvaartverzorger en personeel). Hiervoor staat zowel afscheidslocatie ‘De Eik’ als de ‘boskapel’ exclusief tot uw beschikking. Doordat u zowel het afscheid als de condoleance op één locatie kunt organiseren hoeven uw gasten zich niet te verplaatsen met de auto.

Afscheidslocatie ‘De Eik’
‘De Eik’ is vervaardigd van natuurlijke materialen zoals eikenhout, riet en glas. Al meteen bij binnenkomst voelt u zich door de natuur omarmd.
Naast een sfeervolle inrichting zijn ook alle faciliteiten aanwezig die nodig zijn bij het organiseren van een uitvaart en condoleance. Zo wordt u volledig ontzorgd.

Het gebouw beschikt over 3 ruimtes die zowel afzonderlijk van elkaar als geschakeld gebruikt kunnen worden. Zo is er een aparte ontvangstruimte, een ceremonieruimte en een familiekamer. Ook is er een tuin met terras aanwezig.

Plattegrond_De_Eik.pdf

Boskapel
Op een open plek in het bos is een ‘boskapel’ ingericht met houten banken (met zitkussentjes) die in een halve maan staan opgesteld rond de baar en het spreekgestoelte. Om de rust voor zowel bezoekers als natuur te behouden is het hier niet mogelijk om mechanische en versterkte muziek af te spelen of gebruik te maken van catering.

Eigen invulling

Sprekers, rituelen, muziek, film, live-streaming…bij Natuurbegraafplaats De Hoevens kunt u uw ceremonie op een passende en eigen manier vormgeven. Zo wordt het afscheid van een dierbare een bijzondere herinnering. Respect voor de overledene en de natuur scheppen daarbij het kader.

Alle tijd
Om u alle ruimte en tijd te bieden, streeft Natuurbegraafplaats De Hoevens er naar om slechts één afscheidsplechtigheid per dag in ‘De Eik’ te laten plaatsvinden. Wilt u gebruik maken van het gebouw of de boskapel, dan kunt u dit voor het gewenste aantal uren huren.

Onze service
Bij iedere uitvaart is een gastvrouw van Natuurbegraafplaats De Hoevens aanwezig. Zij zorgt dat alles klaar staat om de uitvaart goed te laten verlopen. Ook ondersteunt zij de familie en/of uitvaartverzorger indien er vragen zijn. De uitvaartverzorger heeft de regie over de uitvaart en dient zelf voldoende eigen mensen mee te brengen om hem/haar daarbij te ondersteunen.