Over het landgoed

De natuurbegraafplaats is gelegen op Landgoed De Hoevens, dat al meer dan 100 jaar in eigendom is van familie Van der Lande-Vogels. Het is een particulier landgoed van grote natuur- en cultuurhistorische waarde. 190 hectare graslanden, akkers, houtwallen en lanen vormen samen met monumentale boerderijgebouwen een zeldzaam Kempisch coulisselandschap. Het beekje de Oude Leij kabbelt door het groen.

Floris en Caroline van der Lande-Vogels beheren en ontwikkelen dit landgoed vanuit een grote verbondenheid die zij voelen met de natuur. De liefde voor deze plek geeft richting aan elke ontwikkeling op het landgoed. Niet alleen ontwikkelingen op korte termijn, maar ook om door te geven in de toekomst.

De Hoevens biedt onder meer ruimte om te kamperen en vergaderen – maar ook voor bijvoorbeeld biologische akkerbouw en natuurbegrazing door een kudde schapen en Lakenvelder koeien. Van de grondstoffen die het landgoed voortbrengt worden streekproducten gemaakt, zoals landgoedhoning en St. Jansroggebier. Ook is het mogelijk om te overnachten in het stijlvolle vakantiehuis ‘De Vlaamse Schuur’ en B&B ’t Bakhuis, gelegen in een boomgaard op het landgoed.

Wilt u meer weten over de historie van het landgoed? Bekijk dan hier de folder Geschiedenis De Hoevens